Trebuie să fiți aprovizionați cu:
- 200gr susan integral(sursă importantă de calciu)
- un pumnișor nucă românească ( sursă de fier, magneziu, fosfor,iod)
- câteva curmale cu/fără sâmburi (sursă de fibre)
- o lingură pudră de roșcove(carob) sau cacao raw (sursă de proteine, vitamine, minerale)
- vanilie(opțional și bineînțeles bio)
- miere sau orice îndulcitor raw, natural
- apă filtrată
Susanul, nuca și curmalele se pun la hidratat peste noapte, în recipiente separate. Dimineața, se scurge apa și se spală toate cu apă curată. Se scot sâmburii curmalelor dacă este cazul. Se pun toate ingredientele în blender și se mixează puternic. Cine nu vrea să simtă pulpa de susan, se poate face laptele folosind separatorul din blender sau o sită și apoi să se adauge celelalte ingrediente. Iar din pulpă se pot face bombonele delicioase, rețeta aici . Ca ajutor, consultați rețeta de lapte de susan aici sau lapte de migdale aici .
Acum, savurați!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu