12 martie 2018

Biscuiți vegani cu unt de arahide

Biscuiții aceștia merg foarte bine la o cană cu ceai. Sau dacă vreți neapărat, o ceșcuță de cafea.
Sau doar așa.☕.
Intenția mea a fost să imit puțin biscuiții Oreo însă ce am obținut nu a ieșit la fel. Ingredientele și modul de preparare fiind total diferite, era normal să difere și gustul și textura. Nu m-a deranjat totuși pentru că îmi plac dulciurile mai puțin dulci (dacă înțelegeți ce vreau să zic) simple și cu personalitate. 

INGREDIENTE:
10-15 minute, ingrediente în funcție de cantitatea finală dorită
  • nucă măcinată
  • curmale fără sâmburi
  • cacao alcalină (sau pudră de roșcove)
  • ulei de cocos bio(opțional)
  • esență vanilie bio (baton, opțional)
  • unt de arahide (rețeta aici

Primele cinci ingrediente se mixează în robot până se ajunge la consistență unui aluat. Se întinde pe foaie de copt, se așează o altă foaie de copt deasupra (pentru o mai ușoară manevrare) și se nivelează cu sucitorul. Se decupează în forme, după preferință, care se pun la frigider pentru a se întări. Ulterior, se aplică un strat de unt de arahide pe un biscuite și se acoperă cu celălalt. Se lasă la frigider din nou pentru câteva minute.
Acum na, vedeți și voi, să nu-i terminați dintr-o suflare 😋




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu