31 august 2015

Milkshake cu bonus :)

       Zilele trecute mă plimbam prin oraș și am trecut pe lângă un celebru restaurant fast-food. Mi-am adus aminte ce alegeam să consum eu de acolo acum mulți ani. Mi s-a dus gândul automat la milkshake-ul  rece, cu diferite arome.  Chiar am zărit câțiva adolescenți savurând cu poftă această băutură. Și mie îmi plăcea foarte mult, ceea ce era oarecum normal pentru vârsta mea. Mintea mea nu era traversată de gânduri despre cât zahăr sau aditivi alimentari poate conține un așa deliciu. Era bun și răcoros. Și asta era suficient.
Acum, om mare și responsabil, doresc să-mi satisfac aceeași poftă din tinerețe :). Știu că bananele înghețate fac o combinație foarte bună cu alte ingrediente, în diverse preparate de acest gen. Bananele dau o consistență cremoasă însă totuși milkshake-ul e ceva mai mult decât atât. Nu știu cum dar am ales să-i dau consistență facând o cremă de alune. De fapt, această cremă este untul de arahide, așa cum îi spun americanii.

Să vă spun mai întâi despre:

Untul de arahide:

Ingrediente:
  • 2 căni pline cu alune crude ( se pot folosi și prăjite)
  • un vârf de sare de mare neiodată
  • o lingură ulei de cocos (este opțional)
  • miere de albine sau al îndulcitor natural, după gust
  • un vârf praf de vanilie bio
Se pun alunele în robot și se procesează, cu mici pauze în care se curăță pereții vasului, până când totul se transformă într-o pastă cremoasă. Trebuie să aveți răbdare și să nu încălziți robotul. Se adaugă la final celelalte ingrediente și se mai mixează pentru omogenizare. Se poate servi imediat și se păstrează în frigider timp de câteva săptămâni.

Rețeta pentru milkshake:

Ingrediente:
  • 4 banane decojite, înghețate
  • 2 linguri cu unt de arahide
  • 150-200 ml apă filtrată 
  • un vârf praf de vanilie bio (sau cacao, scorțișoara, după preferințe)

Se mixează totul în robot, se pune în pahare speciale și se adaugă topping, după preferințe.


Și pentru că de mâine toamna ne îmbrățișează, vă doresc ca aceasta să fie blândă, colorată și aromată!










2 comentarii: