17 februarie 2015

Duo icesweet, înghețată raw: fructe de pădure și cremă de caju

Înghețata era bucuria noastră când eram copii.(a nu se înțelege că acum nu mai este ). În verile cu arșiță în grade, mințile noastre zbenguite nu uitau deliciul suprem. Chioșcul de la colț de bloc era aprovizionat zilnic. Trebuia să ne facă față.
Bine, pe atunci nu erau atât de multe sortimente și mă gândesc că nici pline de chimicale ca acum. Cine a citit vre-odată ce scrie pe ambalajul unei înghețate știe că ar trebui să se lipsească de acel "dulce". Eu recunosc, am călcat strâmb de câteva ori deși știam că nu e bine. Din comoditate. Și nu mai vreau.  Acum experimentez cât mai multe combinații de ingrediente. Ingrediente cu succes în deserturi înghețate. Îmi construiesc planul de atac pentru sezonul de vară pentru a nu a mai fi tentată de cele din comerț.:) Și fac uitată realitatea este iarnă! :)))))
Hai să citiți ce am făcut:



Ingrediente pentru partea deschisă la culoare:
  • o cană de nuci caju hidratate minim 2 ore (date la blender cu puțină apă vom obține o consistență cremoasă)
  • două linguri de ulei de cocos(topit la bain-marie)
  • miere sau orice îndulcitor crud
  • câteva picături de lămâie
  • stafide/merișoare
  • vanilie (batoane sau esență raw)
Ingrediente pentru partea colorată:
  • o banană de la congelator( se decojește, se taie rondele și se lasă la înghețat)
  • fructe de pădure înghețate
  • miere de albine sau orice îndulcitor crud
Primele ingrediente se mixează în blender, compoziția rezultată se toarnă în forme și se pune în congelator pentru 10 minute. Se mixează ingredientele pentru al doilea strat folosind mai mult funcția pulse, se toarnă peste primul strat și se pune din nou în congelator. Verificați stadiul de îngheț ținând cont că ideea este nu să se facă bloc de gheață, ci numai bun de păpat. Se poate păstra la congelator maxim o săptămână, în recipiente închise, pentru a nu împrumuta arome din altă parte :).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu