Asadar lectura placuta Catalin ( si nu numai)!
Ceaiul de ghimbir este extrem de eficient. Ghimbirul este considerat drept un condiment foarte aromat. Insa pe langa calitatile culinare nu ar trebui sa neglijam faptul ca acesta este bogat in vitamine si uleiuri volatile. El incalzeste organismul, stimuleaza circulatia sangelui si imbunatateste sistemul imunitar, are rol antiinflamator.
Ceaiul din scoarta de salcie este recomandat de asemeni in tratarea racelilor sau a afectiunilor reumatice. Scoarta de salcie este cunoscuta pentru continutul sau bogat in acid salicilic si se foloseste inca din antichitate. Se obtine din scoarta ramurilor, recoltate in lunile martie si aprilie si se prepara
infuzii, decocturi sau cataplasme. Produsul final, in urma uscarii
scoartei are proprietati antireumatice, combate febra si este sedativ
nervos .Se poate fi folosi sub forma de infuzie sau decoct, preparindu-se din 250 ml
apa clocotita la 2 linguri planta, 1-2 cani pe zi.
Ceaiul din muguri de pin, menta, busuioc este un deliciu. Un ceai bun din muguri de brad, cu putina miere de albine si suc de
lamaie are un adevarat succes in tratarea racelilor de sezon si chiar
gripelor fara complicatii. Avem aici un cocktail de vitamina C si A cu puternic rol antiinflamator si antiseptic.
Ceaiul din ceapa. Ihhhh, cred ca spuneti. Cum sa fierbi ceapa si sa bei asa ceva? Credeti-ma este foarte eficient. Se curata ceapa de foile murdare(de preferat sa inlaturati doar pe cea foarte murdara, prafuita), se taie in sferturi si se fierbe pana scade lichidul la jumatate din cantitate. Se poate adauga menta, cuisoare sau rozmarin pentru a face licoarea mai placuta. Se bea indulcit cu miere de albine, adaugata cand ceaiul s-a racorit putin. Trateaza cu succes afectiunile respiratorii, tusea sacaitoare, durerile de gat si piept.
Limonada sau gingerata este o remediu racoritor si foarte aromat. Ingrediente: lamaie, apa filtrata, ghimbir taiat feliute sau dat prin blender si miere de albine. Optional menta. O adevarata bomba de vitamina C si agenti antiinflamatori.
Aerosolii: cu aparat special sau, traditional, deasupra unui vas aromat.Aveti aici descrierea pe larg.
Produsele apicole: polen, miere de albine, propolis, faguri de miere. Polenul cuprinde toti aminoacizii esentiali, lipide, glucide, vitamine, minerale, enzime, etc. Propolis tinctura este imunostimulant, antibiotic cu spectru larg, conservant natural, antiviral, antiherpetic, antiinflamator - de doua ori mai eficient ca aspirina, anestezic local, antioxidant,antiparazitar,antistress,cicatrizant, mineralizant.
Pentru curatarea cailor nazale si favorizarea unui mediu curat a mucoasei nazale se recomanda spalaturi nazale cu sare de mare topita in apa filtrata calduta. Atentie sa nu fie prea sarata pentru a nu provoca iritatii. Procedura recomandata si in sinuzita.
Toate aceste remedii naturale au efect maxim daca se folosesc din timp( nu cand se ajunge in faza acuta a bolii) si se respecta sub forma unui tratament normal, urmat cu consecventa.
Multa sanatate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu