Iei coji de ceapa(partea uscata), multe ( vreo 6-8 cepe), le pui intr-o cratita nu foarte mare, important este sa iasa concentrat, adica nu pui foarte multa apa, le fierbi pana se coloreaza bine ( cca 30 minute) si la final pui otet pt fixarea culorii. Dai deoparte. In paralel fierbi ouale in alta oala, spalate bine in prealabil. Cand sunt fierte ouale, le pui in solutia cu coji de ceapa si le lasi la odihnit mai mult timp( nu pe foc). Pentru efect spectaculos iei tifon sau ciorap, fire de patrunjel, marar sau alta verdeata, sau poti sa pui si boabe de orez. Pui verdeata sau orezul in tifon, le legi cu o ata sa nu se desfaca si asa le bagi in oala. O sa-ti iasa cu model. Pentru a obtine culoare mai intensa trebuie ca ouale sa stea mai mult timp in "solutia colorata".
La sfarsit nu uitati sa dati luciu cu ulei.
Deci: ceapa galbena - portocaliu - maroniu
ceapa rosie - rosu
sfecla rosie - rosu roziu
afine - mov - vinetiu
curcuma - galben
Un paste fericit si luminat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu