Sa va impartasesc ce am aflat:
Ceaiul alb provine din aceeasi planta ca si ceaiul negru sau verde, planta de ceai numita Camellia Sinensis, originara din Asia de Sud Est. Diferenta intre aceste ceaiuri o face recoltarea lor. Ceaiul ab se recolteaza din mugurii de planta si frunzele foarte tinere. Pentru a nu se distruge celula frunzei este foarte putin procesat sau deloc. Asa am aflat ca dintre ceaiul negru, verde sau rosu, ceaiul alb fiind cel mai putin prelucrat, efectul antioxidant al sau este cel mai puternic.
Consultand Wikipedia:
"Sunt mai multe criterii după care se face clasificarea ceaiurilor. Unul dintre ele este gradul de oxidare ("fermentare") a frunzelor, după care avem 5 categorii principale:
- Ceai alb: nevestejit si neoxidat;
- Ceai verde: vestejit si neoxidat;
- Ceai oolong: vestejit, usor zdrobit si partial oxidat;
- Ceai negru(numit rosu de către chinezi): vestejit, zdrobit si complet oxidat;
- Ceai Pu-erh: vestejit si partial sau complet oxidat."
Sa enumeram cateva beneficii:
- protejeaza de efectele negative ale radicalilor liberi(care ataca ADN-ul uman si poate modifica noile celule si care se afla peste tot: in aerul pe care il respiram, in intregul organism), incetineste procesul de imbatranire al pielii
- intareste vasele de sange protejandu-ne de accidentele vasculare cerebrale
- scade nivelul colesterolului scazand astfel tensiunea arteriala
- intareste sistemul imunitar prin proprietatile antibacteriale si antivirale
- contine flavonoide, substante importante in prevenirea diferitelor tipuri de cancer
- reduce nivelul zaharului din sange, ajutor pentru diabetici (a nu se indulci totusi chiar cu zahar :))
- important pentru igiena cavitatii bucale inlaturand bacteriile din gura, prevenind formarea tartrului si combatand respiratia urat mirositoare
- ajuta in dietele de slabit stimuland arderile din corp si impiedica depunerile de grasime ulterioare avand si rol de remodelare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu