28 august 2013

Dulce de poveste

Inspirata de stilul de viata sanatos pe care il promoveaza Olivia Steer, m-am hotarat acum cateva zile sa incerc si varianta dulce a bucatariei fara foc. Cum sotul meu mi-a daruit cartea "Dulciuri de poveste" nu mi-a ramas decat sa-i duc la indeplinire dorinta de a manca ceva bun, linistit ca nu-l voi mai critica, stiind ca este si ceva sanatos.

Iata cum am preparat:

Blatul : 350g  nuca macinata, amestecata cu doua linguri miere de salcam.

Umplutura:
Se amesteca 10-15 mere frumoase, date prin razatoare, cu doua linguri de miere de salcam, o lingura de scortisoara macinata, jumatate de cana de tarate de psyllium. Blatul se aseaza in strat de un deget grosime  intr-o forma de tort(sau ce tavita rotunda aveti la disozitie) de cca 20-25 cm diametru, se asterne umplutura deasupra si se pune la rece, in frigider pentru macar 30 minute. Si iata ce a rezultat: Merele pot fi rase fin pentru un aspect....mai fin. Se decoreaza cu sirop de artar sau miere si cu frunzulita de menta.:)
Este foarte gustoasa si este fara preparare termica astfel incat sa ne bucuram de toate vitaminele pe care ni le ofera. Trebuie sa incercati! Eu am fost incantata si de gust si de... expresia de multumire de pe chipul sotului meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu