8 februarie 2018

Iaurt vegan prietenos

Dacă nu consumi produse lactate din diferite motive însă ți-ar place un mic dejun sau desert care să conțină ceva asemănător la gust și textură, această rețetă ar putea fi soluția. Cum variantele din comerț nu prea sunt de încredere este recomandat să ne îndreptăm atenția spre diverse metode de a ne le prepara singuri. Astfel vom cunoaște cel mai bine ce consumăm.
Iaurtul, căci despre el vreau să vă scriu, se poate face nu doar din produse animale. Vorbim aici de un produs fermentat care poate avea ca materie primă și diverse tipuri de nuci, semințe sau sâmburi.
Azi, din migdale am făcut iaurt. Se poate face însă la fel de bine și un lapte vegetal delicios, o brânzică vegană pufoasă, o maioneză fără ou gustoasă și chiar minunate dulciuri sau torturi.
Deci, ții post, ai intoleranță la lactoză sau ai un regim alimentar vegan? Atunci trebuie să încerci să faci așa ceva!

Iaurtul este simplu de făcut trebuie doar puțintică răbdare.

INGREDIENTE:
10-15 min (preparare), 3 porții

  • 1 cană sau 200 grame de migdale
  • 1 cană sau 250 ml de apă

Migdalele se pun la hidratat în apă, peste noapte. Dimineața se aruncă apa și migdalele se spală bine. Este de preferat să le decojiți dacă nu sunt deja. Se mixează bine în blender împreună cu o cană de apă filtrată. Se separă pulpa de migdale folosind o sită, un tifon sau un săculeț special pentru strecurat. Se presează bine. Laptele rezultat se transferă într-un recipient de sticlă, se acoperă și se lasă la loc călduț cca 10-12 ore. Cel mai bine este să faceți această operațiune după-amiaza sau spre seară pentru a putea colecta iaurtul dimineața următoare.
Se colectează cu atenție iaurtul care s-a separat între timp de restul de lichid. Acesta din urmă se aruncă.
Se consumă simplu sau în combinații cu fructe, nuci sau cereale, îndulcit sau nu. Eu am folosit zmeură decongelată, semințe de chia, semințe de susan și fulgi de ovăz.
Este un iaurt sănătos ce nu conține lactoză, gluten și mai ales zahăr.♥





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu