17 ianuarie 2018

Salată de năut și quinoa

    Culorile din această salată anticipează starea de bine pe care o ai după ce o consumi. Sățioasă dar nu greoaie ea poate fi un excelent mic dejun, o salată numai bună pentru pauza de masă de la serviciu sau la fel de bine, un fel de mâncare principal.
    Năutul are o textură plină, cu un gust asemănător cu cel al nucilor. Este un aliment superior, bogat în fibre deci un bun stimulent digestiv. Îl consum frecvent și nu doar în salate (hummus, falafel). Este minunat!
    Despre quinoa se scrie mult în ultima vreme. Este o pseudocereală bogată în proteina vegetala, aminoacizi și fibre - un aliment complet. Este iubită mult de vegetarieni ♥. Eu am folosit aici varianta neagră. În magazine se găsește și cea roșie și cea albă. Celelalte ingrediente vin în completare fiecare cu aroma, gustul și textura specifică fără a da greș satisfacției culinare.

Notă: năutul și quinoa se pun la înmuiat peste noapte și se fierb a doua zi.


INGREDIENTE:
2 porții
  • 200 g năut fiert
  • 100 g quinoa fiartă
  • 1 ardei roșu mare 
  • roșii cherry proaspete
  • roșii cherry deshidratate
  • ceapă verde
  • pătrunjel
  • 1 linguriță ulei de măsline extravirgin
  • zeama de la 1/2 lămâie sau 1 lămâie (după gust)
  • sare neiodată și piper proaspăt măcinat

   Năutul și quinoa, hidratate în prealabil, se fierb până la înmuiere. Se face un dressing din ulei, lămâie, sare și piper cu care se stropesc celelalte ingrediente amestecate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu