19 decembrie 2017

Supă cremă de cartofi dulci

     Supa aceasta este o minunăție! Textura, gustul, aroma, culoarea, toate m-au surprins extrem de plăcut. Despre cartofii dulci aflasem de ceva ani și îi foloseam frecvent, însă mai mult la feluri de mâncare solide sau în salate. Pentru mama mea, afectată de diabet, a fost o legumă ușor de consumat și benefică datorită indicelui glicemic scăzut. Sunt benefici de asemeni și datorită conținutului bogat în betacaroten (provitamina A), vitamina C, vitamina E, și acid folic (vitamina B9). Hidrații de carbon complecși din compoziție ajută la menținerea nivelului echilibrat de zahăr în sânge, influențând pozitiv starea de sănătate a ficatului.

      Dar să trecem la fapte descrise:

INGREDIENTE:
40 min, 2 porții

  • cca 600 ml apă 
  • 2 cartofi dulci medii
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 2 căței usturoi mici sau unul mare
  • ½ linguriță cimbru
  • ½ linguriță curry
  • ¼ linguriță chimen
  • șofran (opțional, cantitate mică)
  • ardei iute (opțional)
  • roșii deshidratate 
  • 1 linguriță ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper proaspăt măcinat



       Cartofii și păstârnacul se spală bine, se taie cubulețe și se coc în cuptor pe hârtie de copt. Coaja cartofului dulce se poate consuma, ea fiind bogată în fibre digestive. Usturoiul se adaugă la copt spre sfârșit sau se perpelește ușor într-o tigaie fără ulei. Toate ingredientele se mixează în blender până când se obține o compoziție cremoasă.
      Se înfrumusețează cu roșii deshidratate, ardei iute, șofran. Se poate echilibra gustul dulce cu câțiva picuri mici de lămâie.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu