20 mai 2016

Mugurași delicați, parfumați și delicioși. Un remediu #respirator.

   Mugurii de brad se spală bine-bine dar cu grijă, se lasă la scurs dar nu prea mult, și se așează în straturi cu miere de albine în recipient de sticlă acoperit la gură cu o fașă de tifon. Se ține la loc răcoros și ferit de lumină. A doua zi se amestecă cu o lingură de lemn, pentru omogenizare. Se procedează astfel din când în când pe parcurs de maxim trei săptămâni. După acest timp se scurg bine-bine mugurașii și se trage siropul în sticluțe, de preferat închise la culoare. Se ține la loc răcoros și se folosește în momente de  atacuri răutăcioase ale sezonului rece.
   Bun de dat pe gât atunci când vremea nu e ca acu'.
   Altfel, vă puteți doar alinta cu aroma delicată în pahare, la momente de relax...
   Pe atât de simplu pe atât de minunat!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu