Pentru o experiență frumoasă, pentru joaca cu copiii sau cu noi înșine, folosiți culorile naturii!
Ouăle proaspete se spală bine pentru a îndepărta impuritățile și grăsimea de pe ele. Se fierb și se lasă la răcit.
Separat se fierbe, în recipiente separate, timp de 30-45 min, apă cu (în cazul meu):
- afine (mov închis) - se pot lua înghețate de la supermarket
- coji de ceapă (galben - cărămiziu)
- varză roșie + sfeclă roșie (albastru - indigo închis)
Se strecoară apa colorată și se adaugă oțet. Ideea este să fie conținut mare de plantă/fruct/legume la cantitate redusă de apă. Oțet în concentrație medie.
Se pun ouăle fierte în apa colorată și se lasă la frigider peste noapte.
*Pentru aspectul vintage am învelit ouăle în tifon. Se poate folosi și tule. Se înfășoară și se strâng. Pentru cruciuliță am folosit sfoară de cănepă.
Pentru alte efecte: se pot pune în tifon frunzulițe de pătrunjel sau alte floricele pentru a obține diferite amprente.
Ce să zic, o joacă de copil!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu