15 februarie 2016

Micile bucurii mari

 Jucăuș, pe obraz se trezi mângâiată. O atingere caldă, ca de vară, stăruia pe pleoapele somnoroase. Era ca în vacanță, pe când era copilă. Somnul dulce din care se trezi făcea programa unei zile perfecte...de lenevit. Nici o grijă... nici o grabă.........

Sună....  . Sună... .  Sună....  .
Alarma!!!
Sună!!!
Să o dea pe silent, sau să pună perna pe cap, poate....tace? :)))
zzzzzz...........................zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..............................zzzzzzzzzzzzzzzz......
Apă, trezirea!
-Și hai la muncă! Că nu mai ai cinșpe ani. Acum ai responsabilități și alte chestii.
Dar și altă minte! Vorba aia, dacă ar avea mintea de acum și anii de atunci....
.....ar face ceva așa de bun și aromat că ar începe fiecare zi cu gura până la urechi. Cu tot cu responsabilitățile ei. Și ar învăța mai din timp să se bucure de micile bucurii mari. Ca spuma asta cafenie pe care o obținu migălind cu drag laptele de migdale îmbrățișat cu pudra de carob și alintat de picurii de dulce natural.

Acum e totul bine. Și are chef de treabă :)





   Gustul este mi-nu-nat. Nu știți până nu încercați. Iar despre carob, numai bine: constituie un înlocuitor de succes al ciocolatei. Este vorba de fapt despre o leguminoasă bogată în fibre, care nu conține cofeină(deci este potrivită pentru copiii pofticioși) dar este un bun antioxidant, bogat în vitamina A, D, E, calciu, fosfor și complexul B. Este de fel un produs alcalin, benefic pentru organism și bogat în zaharuri naturale.
 - laptele de migdale, descris aici .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu