8 august 2015

Pentru prânz sau cină, supa cremă este un deliciu!

     Fac ce fac și tot despre asta scriu. Dar spuneți voi, cine are chef zilele acestea să stea în bucătărie?  Doar mama natură, căci așa pare că face: pornește cuptorul și uită să-l mai oprească. Nu de alta, dar pare totul încins pe aici. Mai în glumă, mai în serios, eu am avut iar poftă de supă cremă și pentru că am lădițe pline cu dovlecei/zucchini mi-am zis că e propice de făcut ceva din aceștia. Robotul de gătit cu aburi abia aștepta. Îi fac cu ochiul și îi pun în brațe:...

  • 3 zucchini medii nedecojiți * (se pot folosi și dovlecei, dar mie mi-a plăcut culoarea verde dată de coajă)
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapă mică
  • 1 cartof mediu
  • 1 cățel de usturoi
...după care plec și-l las să-și facă treaba. Revin după câteva minute și....
   Legumele s-au înmuiat toropite de aburi. Le-am așezat blând în blender și le-am pornit la horă. Le-am însoțit mai apoi cu puțin ulei de măsline, câteva frunze de busuioc proaspăt (aroma după preferințe), o linguriță rasă de fulgi de drojdie inactivă(opțional), sare de mare neiodată și piper proaspăt măcinat. Pusă în alb să se mândrească, supa cremă a decis parcă singurică să invite o roșie cherry, ceva semințe de cânepă decorticate și câteva frunzulițe fine de pătrunjel doar așa, pentru a completa tabloul.

*nu am decojit zucchini pentru că îi am din grădina personală și nu au fost stropiți cu substanțe chimice. 

    Se consumă în tihnă și se mai pune o porție :)










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu