- 3 zucchini medii nedecojiți * (se pot folosi și dovlecei, dar mie mi-a plăcut culoarea verde dată de coajă)
- 1 morcov mediu
- 1 ceapă mică
- 1 cartof mediu
- 1 cățel de usturoi
Legumele s-au înmuiat toropite de aburi. Le-am așezat blând în blender și le-am pornit la horă. Le-am însoțit mai apoi cu puțin ulei de măsline, câteva frunze de busuioc proaspăt (aroma după preferințe), o linguriță rasă de fulgi de drojdie inactivă(opțional), sare de mare neiodată și piper proaspăt măcinat. Pusă în alb să se mândrească, supa cremă a decis parcă singurică să invite o roșie cherry, ceva semințe de cânepă decorticate și câteva frunzulițe fine de pătrunjel doar așa, pentru a completa tabloul.
*nu am decojit zucchini pentru că îi am din grădina personală și nu au fost stropiți cu substanțe chimice.
Se consumă în tihnă și se mai pune o porție :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu