26 martie 2015

Dulce și aromat, un remediu de luat.

Ce e dulce, bun și mai este și remediu sănătos, merge de minune pentru mine. Poate merge și pentru voi? Zic asta pentru că zilele acestea am intrat în contact cu multe persoane afectate de răceli puternice cu efecte dure asupra sănătății și condiției fizice. Majoritatea a preferat cel mai comod (rapid dar și agresiv pentru corp) mod de a rezolva această situație și anume adoptarea tratamentului alopat. Fiecare cu alegerea sa. Eu vin totuși cu o propunere. Chiar dacă alegi varianta medicamentoasă, adaugă în regimul alimentar zilnic și acest remediu. Este un puternic antiinflamator, care se bate piept la piept cu virusurile de răceală, ridicând și imunitatea și moralul prin aroma și parfumul lămâii, ghimbirului și busuiocului.:) Se ia câte o linguriță plină înainte de mese.

Ingrediente:
  • lămâie (dacă nu este bio, se rade sau taie coaja)
  • miere
  • ghimbir ras sau tăiat fin (se vede în poză cât am pus, depinde de fiecare, eu iubesc ghimbirul)
  • busuioc
Se taie lămâia în rondele subțiri și se așează primul strat în borcan. Se rade ghimbir, se așterne un strat gros de miere, iar se pune un strat de rondele de lămâie. Tot așa până se umple borcanul. Se ține la frigider. Se amestecă ușor după câteva ore, când deja mierea a început să scoată sucul din lâmâie. Se completează cu miere pe măsură ce se consumă până la momentul când este necesară prepararea unui nou amestec.




 
  

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu