5 februarie 2015

Poftind la elixirul reginelor

Din dimineața asta am început o cură cu lăptișor de matcă. Aveam în plan de ceva timp, numai că mi se părea destul de scump. Așa că am început să pun ceva bănuți deoparte ca să pot susține o cură de 4-6 săptămâni, cât este necesar. Promit la sfârșit să vă povestesc dacă se vor simți clar beneficiile tratamentului. De ce am dorit să urmez acest tratament? În primul rând pentru faptul că urmează să trecem în primăvară, anotimp cunoscut pentru astenie, alergii, răceli cauzate de diverși viruși. Și oricum, pentru tonus și energie. Citez mai jos anumite surse avizate care descriu în detaliu proprietățile lăptișorului de matcă.




"Matca (regina stupului) şi albina au o înzestrare ge­netică absolut identică. Şi totuşi, sunt atât de deose­bite! Longevitatea extraordinară a mătcii, funcţia sa de pro­creare în stup, dimensiunile cu mult mai mari decât ale unei lucrătoare sunt consecinţe doar ale unei hrane spe­ciale, de cea mai bună calitate. Regina stupu­lui pri­meş­te toată viaţa ca unic aliment lăptişorul, im­pro­priu nu­mit de matcă, produs de fapt de către albine. Urma­rea: matca este aproape dublă ca lungime. Trăieş­te obişnuit 3-4 ani, uneori 6 sau chiar 8 ani. Lucră­toa­rele nu depă­şesc ca durată de viaţă două luni, cu ex­cepţia celor care iernează. Albinele nu au egal în lu­mea animală, în ceea ce priveşte organizarea socială. La fel, cel mai impor­tant produs al stupului, lăptişorul de mat­că, nu are echi­valent în întreaga lume animală şi vege­tală. Se pare că este unul dintre cele mai puternice sti­mulatoare natu­rale pentru formarea şi specializarea celu­lelor stem."
Sursa: Formula As

"Lăptişorul de matcă pur crud are o consistenţă cremoasă, culoare alb-gălbui, uşor translucidă şi un gust acrişor, puţin astringent.
Are un conținut bogat în acid 10 HDA (10-hidroxi-2-decenoic), cu rol important antifungic și antibacterian, împiedicând astfel dezvoltarea infecțiilor. 
Acțiunea lăptișorului de matcă pur asupra imunității merge pe două direcții. În primul rând, înlătură cauzele care duc la slăbirea sistemului imunitar: combate stresul și oboseala accentuată prin conținutul său bogat în acid pantotenic sau vitamina B5 şi triptofan adică unul dintre cei 8 acizi esențiali aflați în lăptișorul de matcă pur și, în același timp, precursorul serotoninei; suplinește carențele de vitamine din grupa B, adică B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9, B12, de minerale, oligoelemente, acizi grași esențiali. Un fapt cu totul remarcabil - lăptişorul de matcă pur - conține mai multe vitamine din complexul B decât drojdia de bere. În al doilea rând, lăptișorul de matcă facilitează apărările imunitare prin compușii săi cu caracter antibacterian.: acidul 10 HDA, roialisina. 
Lăptișorul de matcă conține acetilcolină pură, substanță care asigură calitatea memoriei. În plus, lăptișorul de matcă pur facilitează nașterea neuronilor, potrivit unui studiu științific de la Universitatea de Farmacie Gifu din Japonia, din 2007. Ne naștem cu aproximativ o sută de miliarde de neuroni. Însă de-a lungul timpului pierdem tot mai mulți neuroni. Iar odată cu pierderea neuronilor, și memoria scade. Dacă acest proces nu poate fi stopat, totuși efectele sale pot fi întârziate sau diminuate. Ne scapă de răceli, de gripe, de tot felul de infecţii și face ca rănile să ni se vindece mult mai repede. Este excelent in perioada de creştere a copiilor, în perioadele de examene, dar şi atunci când încep să apară primele semne de degradare neuronală."
Sursa : apiland.ro

Sănătate și nu uitați de imunitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu