O rețetă preparată ușor în grabă, dar a ieșit super delicioasă! Dacă nu ați pus caju-ul și alunele la hidratat se pot folosi și ca atare.
Primul strat:
- caju crud rehidratat ( se pune la înmuiat peste noapte în apă filtrată și se spală bine a doua zi)
- alune de pădure crude rehidratate
- suc de lămâie
- suc de portocale
- miere
- merișor/stafide/goji(hidratate)/coacăze
Al doilea strat:
- nucă românească
- ulei cocos (aprox o lingură)
- miere
- esență vanilie (semințe din batoane)
Se așează un "strat" peste altul în formă. Eu am ales păhărele transparente pentru efectul vizual - diferența de culoare. Din păcate mă grăbeam sa plec cu bunătățile astea la o întâlnire cu prietenii și aranjarea în păhărele nu a avut efectul pe care îl doream. Se ornează cu fructe deshidratate la alegere. Un pont: fructele pot fi puse pe un strat foarte subțire de miere (cu efect de luciu).
Cantitățile se aleg în funcție de câți pofticioși de dulce doriți să satisfaceți .
Spor dulce!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu