Sper că v-am făcut cât de puțin curioși încât să citiți mai departe pentru a urma pașii pregătirii preparatului.
Cantitățile nu sunt precise, totul ține de preferința fiecăruia. Prima dată când le-am făcut, am considerat că sunt prea acrișoare, așa că urmatoarea dată am fost mai atentă. Totuși, să zicem:
- cca 3 linguri pline cu semințe chia
- cca 100 ml apă filtrată
- suc de lămâie după gust
- cca 3 linguri de ulei floarea soarelui/rapiță
- sare după gust
- 1/2 ceapă mică sau chives tocate mărunt
Într-un bol se pun semințele impreună cu apa (recomand ca apa să se adauge treptat) și se amestecă în mod continuu până se obține o pastă gelatinoasă. Dacă obosiți repede, puteți face mici pauze. Se adaugă ulterior lămâia, sarea, uleiul și ceapa, timp în care continuăm sa amestecăm. Preparatul este gata atunci când se simte că toate ingredientele s-au incorporat perfect. Asta este tot. Opinia mea este că sunt foarte gustoase, iar soțul meu a fost de acord cu mine :) . Încercați și voi și spuneți-mi părerea voastră!
Să aveți spor și poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu