18 martie 2014

Vitalitate pentru un par sanatos si aratos!

    Este un adevar ca atentia asupra unei persoane este in primul rand atrasa de aparitia fizica a acesteia. Parul nostru si aspectul lui au o mare importanta in impresia pe care o creem celorlalti. Cine nu admira persoanele care par ca in fiecare zi au iesit din salonul de frumusete? Pe loc iti doresti sa le cunosti secretul sau coaforul pe care il frecventeaza. Un par sanatos si plin de vitalitate da dovada ca este bine intretinut. Asta poate insemna vizite programate la salon, sau, de ce nu, masti cosmetice aplicate in mod constant acasa, folosind ingrediente naturale. Desi este un comfort la care se renunta, consider ca varianta "home-made" este sanatoasa si fara indoiala isi va dovedi eficienta pozitiva atat in prezent, cat si pe termen lung.
     Sunt atatea produse naturale din care putem face o masca puternic hidratanta si fortifianta pentru par.
 
 Eu am ales urmatoarea combinatie:
  • - ulei de masline - 1 lingura
  • - ulei de ricin - 1 lingurita
  • - miere de albine - 2 linguri
  • - otet de mere - 2 linguri
  • - galbenus de ou - 1 buc
   Cantitatile le-am pus mai mult din ochi. Sfatul meu este sa tineti cont de lungimea si tipul parului. Uleiul nu se pune in exces pentru a nu crea tendinta de ingrasare a firului de par. Otetul de mere se poate inlocui cu lamaia. Masca se aplica pe scalp, se maseaza usor, si se lasa se actioneze 30-45 minute. Se spala cu samponul preferat.





De ce alegerea asta:
-uleiul de masline este bogat in vitamina A, B,C si E. De asemeni are un continut ridicat de antioxidanti. Are rol reparator si hidratant;
- uleiul de ricin ajuta la cresterea parului mai sanatos si mai rezistent, ingrosand firul de par si redandu-i stralucirea;
- mierea de albine este bogata in vitamina B, C, K, substante minerale( fier, calciu, fosfor, magneziu) are calitati hranitoare si antioxidante, imblanzeste parul rebel, imbunatateste supletea si calitatea firului de par;
- otetul de mere este un component de limpezire sau de curatare a impuritatilor provenite de la produsele cosmetice folosite anterior. Are proprietatea de a revitaliza parul dandu-i un aspect neted. Actiunea sa de inchidere a cuticulei firului de par confera stralucirea acestuia. Componenta sa acida lupta impotriva senzatiei de uscaciune pe care o dau anumite sampoane, echilibrand pielea scalpului si PH natural al parului.
- galbenusul de ou este bogat in grasimi si proteine, aminoacizi, vitaminele A, B, D toate acestea contribuind la reinoirea structurii parului, acesta devenind neted si matasos.

     Mentionez ca exemplarul fotografiat are culoare naturala si nu a fost supus nici unui proces de colorare artificiala (proces care ar putea influenta stralucirea si aspectul acestuia).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu