25 ianuarie 2014

Alternativa sănătoasă la aspirină - Scoarța de salcie.

    
        Știați că putem înlocui aspirina cu ceaiul din scoarță de salcie pentru a trata aceleași afecțiuni însă într-un mod natural? Scoarța de salcie este cunoscută pentru conținutul său bogat în acid salicilic și se folosește încă din antichitate.


     Din scoarța ramurilor, recoltate în lunile martie și aprilie, se prepară infuzii, decocturi sau cataplasme. Produsul obținut în urma uscării scoarței are proprietăți antireumatice, combate febra și este sedativ nervos. De asemenea taninurile pe care le conține au acțiune tonică, fiind astringentă, coagulantă și ușor homeostatică. Salcia este recomandată în afecțiuni reumatismale, nevralgii, răceală, insomnii, gută, ulcerații cutanate, hemoragii hemoroidale, fiind cicatrizant. Scoarța de salcie poate fi folosită sub forma de infuzie sau decoct, preparându-se din 250 ml apă clocotită la 2 linguri plantă, 1-2 căni pe zi. De asemeni, și  în  acest caz, se recomandă să nu se exagereze consumul.
    Scoarța de salcie, din care se poate face infuzia pentru ceai sau cataplasmele, se poate găsi la orice magazin naturist, de unde puteți solicita și informații detaliate cu privire la proprietățile și consumul acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu