Hai să vă arăt cum am pus în practică cele două:) :
Biscuiți aromați:
- două căni cu sâmburi de migdale și alune de pădure
- apă filtrată cât încape (să nu fie aluatul prea moale)
- miere cam 2 linguri sau după gust
- jumătate de lingură de pref de scorțișoară
- un vârf de linguriță de praf de cardamom și unul de ghimbir
Luăm cam două căni de sâmburi de migdale și alune de pădure și le punem în apă pentru hidratare peste noapte. Așa le și reactivăm proprietațile. A doua zi, decojim sâmburii de migdale și împreună cu alunele, apa filtrata, mierea, scorțișoara, cardamomul și ghimbirul facem cu ajutorul unui blender un fel de cocă fina și suficient de fermă pentru a putea fi întinsă și decupată în forme. Biscuiții astfel formați se pun în deshidrator(pentru cei care au) sau în cuptor, la foc foarte mic, și cu ușa cuptorului între-deschisă și se lasă până se întăresc. Se ornează cu nucă de cocos, sau pudră de roșcove.
Ruladă cu mac varianta fără preparare termică:
- 300-400 grame nuci caju
- 5-6 linguri cu miere sau după gust
- esență de vanilie sau semințe din jumătate de baton de vanilie
- 300 grame de mac
- coajă de portocală rasă
Nucile de caju se rasnesc fin, se amesteca cu 3 linguri de miere si vanilie sau semintele de vanilie si se intinde ca un blat pe o hartie de copt. Peste acest blat se aseaza pasta din mac rasnit amestecata cu portocala rasa si restul de miere. Se ruleaza cu atentie, si se obtine astfe o rulada delicioasa. Se pune in frigider la racorit cam o jumatate de ora, dupa care se feliaza subtire si se serveste prietenilor alaturi de un ceai :).
Varianta este potrivita si copiilor, mai ales la ore tarzii pentru un somn linistit.
Va urez spor la preparare si sarbatori dulci si calduroase!
am pregatit si eu biscuitii ,au fost un deliciu!!! multumesc pentru reteta .
RăspundețiȘtergereMa bucur Liana! Cu mare placere! Eu am reusit sa savurez doar doi. De restul au avut ai mei grija sa dispara brusc.:)))))))
RăspundețiȘtergere