26 octombrie 2013

Buchetele aromate cu savoare de alta data


    Acum ceva ani iubeam carotfii prajiti la nebunie. Nu pot spune ca am uitat acel gust de cand nu-i mai prepar in acest fel. Asa ca am cautat sa gasesc o varianta mai sanatoasa care sa ma incante ca atunci cand eram copil. Si uite ce am facut (eu zic ca gustul este foarte asemanator):
   
Se cumpara conopida( preferabil mai micuta, nu cele gigant), se spala, se taie in buchetele mai mici, se pune la scurs.Eu am pus si broccoli caci imi place la fel de mult.

   
 Se pregateste o tava in care se varsa buchetelele, presaram sare, putin piper, praf de curry si stropim cu ulei de masline sau de floarea soarelui. Amestecam bine si dam la cuptor, initial acoperit.
     Asteptam pana se inmoaie conopida si devine sticloasa(timp in care mai amestecam ) dupa care adaugam usturoi pisat(dupa gust), amestecam din nou si lasam iar la cuptor, descoperit, pana prinde o culoare usor aramie.

Puteti servi cu sos de rosii, sos de iaurt sau o maioneza light, toate preparate in casa musai!


                     
                                                                      Pofta mare! 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu