6 decembrie 2017

Salată din varză Kale cu fasole Mung

     Vedetele acestei salate sunt varza kale și fasolea Mung. Ambele sunt mai puțin cunoscute și folosite la noi. Eu am îndrăznit și am fost foarte plăcut surpinsă. Sunt hrănitoare și gustoase, se pot folosi drept garnitură sau personaje importante în salate pentru micul dejun sau chiar un fel de mâncare.
     Fasolea Mung este folosită în special în Asia. Poate fi folosită atât în preparatele sărate cât și în cele dulci. Ca de exemplu, în Hong Kong fasolea mung decorticată este bază în prepararea înghețatei. Printre proprietățile cunoscute: reglează nivelul de colesterol prin acțiunea antioxidantilor pe care-i conține. Aceștia ucid radicalii liberi ''reparând'' vasele de sânge deteriorate.
     Varza kale are frunzele crețe, ușor tari, de culoare verde închis în special, dar pot fi și violet sau verde spre maro. Gustul este dulce înțepător.  Poate fi folosită în salate, supe, chipsuri, garnituri, sucuri. Printre proprietăți: are un nivel ridicat de vitamina K, calciu și luteină care ajută la ameliorarea efectelor înaintării în vârstă. Făcând parte din familia cruciferelor conținutul fitochimicalelor naturale protejează organismul de diverse tumori.
Vă provoc să îndrăzniți ceva nou!

INGREDIENTE:
cantități în funcție de nr de porții

  • varză kale
  • salată verde
  • fasole Mung fiartă
  • ardei gras roșu
  • semințe chia
  • sare neiodată și piper proaspăt râșnit
  • ulei de măsline extravirgin
  • lămâie

Notă: fasolea Mung se poate achiziționa de la magazinele naturiste iar varza kale se poate găsi la Paula sau în supermarket.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu