Dacă citești aceste rânduri înseamnă că te-a atras culoarea fantastică a acestui cheesecake. Ei bine, vei fi tentat(ă) să îl prepari și tu numai gândindu-te la parfumul și gustul superb al căpșunii. Vei avea senzația că te-ai trezit în mijlocul verii și vei dori să repeți experiența.:)
Ce vei vedea mai jos a fost pus în practică acum ceva timp, numai că ocupându-mi timpul în ultima vreme cu ceva studii, nu am mai reușit să scriu mai nimic. De fapt, chiar nimic. Dar uite că azi am strecurat printre degete cuvințele dulci și aromate.
Avem aici un cheesecake. Sau dacă vrei, un semifreddo de căpșuni?
Să parcurgem ingredientele:
Baza:
- alune de pădure și nuci, râșnite nu foarte fin
- curmale
- un praf de sare roz
- puțină apă filtrată
Crema:
- caju hidratat peste noapte, spălat bine după
- ulei de cocos
- vanilie baton
- căpșuni
- îndulcitor natural
Ingredientele pentru bază se mixează în robot, cu funcția pulse după care se formează talpa care se așează pe suportul unei forme de tort cu inel detașabil. Se pune la rece în așteptarea cremei.
Ingredientele pentru cremă se mixează în robot până se obține o cremă fină, foarte ușor bățoasă. Se toarnă peste talpa tortului și se pune la congelator pentru minim 30 de minute. Se scoate de la congelator înainte de servire cu 20 de minute. Pentru felierea ușoară a tortului, înainte, se trece lama cuțitului sub jetul de apă caldă. Gest pus în acțiune de mine abia la ultimele felii când deja le franjurasem pe celelate :)))). Am ornat cu fulgi de migdale.
Toate scrise și descrise, mai spun așa: Spor la treabă căci la păpat nu mă îndoiesc să aveți!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu