10 iulie 2015

Roșu de zmeură


   Nu știam ce nume să pun acestui desert. Este un mini tort sau o prăjitură mai mare. Pornește de la rețeta de bază, în care avem baza/talpa și crema care se aplică peste această bază. Se pot  face o groază de combinații mai ales că se pot folosi diverse fructe.  Zic să-i spunem Roșu de zmeură, asta pentru că îmi place la nebunie culoarea acestui fruct.
   Dezvălui și ingredientele:

Baza: 
- alune crude
- fulgi de ovăz râșniți fin sau tărâțe de ovăz (eu am pus de amândouă)
- curmale fără sâmburi
- apă filtrată

Crema:
- zmeură sau alt fruct după preferință
- miere sau alt îndulcitor natural

Ornare:
- semințe de susan
- pudră de coacăze deshidratate 

 * Cantitățile se aleg ținând cont de forma prăjiturii sau câte persoane papă din prăjitură.

 Ingredientele pentru  bază se dau prin robot și se modelează într-o formă specială de prăjituri. Deasupra se adaugă crema, făcută de asemeni în robot. Se pune la congelator și se lasă la răcit minim 30 minute. Se scoate din congelator cu 5-10 minute înainte de servire, în așa fel încât forma să se poată dezlipi ușor de conținut. Se ornează cu semințe de susan și pudră de coacăze.

Hai spor la dulce! 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu