20 ianuarie 2015

Tort aromat cu fructe de pădure

  La cules de fragi și mure nu am fost :). Însă zmeurica o aveam din recolta proprie, la fel și căpșunica. Celelalte am avut grijă să le achiziționez de la bunicuțe, în călătoriile noastre de astă vară, de la munte. Toate s-au unit într-o horă a aromelor, în acest tort delicios.
 

Ingrediente blat
·         250-300 gr nuci/migdale/alune de pădure
·         8-10 curmale tinute jumătate de oră în apă
·         2-3 linguri de ulei cocos (unt cocos topit)

Ingrediente Cremă:
·         250-300 gr caju hidratat (se lasă peste noapte în apă filtrată, dimineața se scurge apa și se spală caju-ul)
·         câțiva picuri de lămâie
·         semințele de la un baton de vanilie
·         cană de fructe de pădure, sau separat la alegere
·         miere după gust

       Nucile/migdalele/alunele de pădure se macină mare. Se dau curmalele la robot împreună cu uleiul de cocos și se adaugă apoi la nuci, amestecându-le până se obține o pastă lipicioasă. Se folosește un inel culinar ca formă. Se întinde pasta pe hârtie de copt și se pune în frigider. Cât stă blatul la frigider, crema se face în felul următor: în robot, nucile caju împreună cu puțină apă și picurii de lămâie vor forma o cremă pufoasă, de necrezut. Separat, pasați fructele și adăugați-le treptat cremei. Se adaugă și mierea și semințele de vanilie, se toarnă peste blat și gata! Trebuie totuși să ornăm această delicatesă: cu fructe de pădure (ce aveți la îndemână) și frunzulițe de mentă proaspătă. Se dă jumătate de oră la frigider.

Se papă tot,tot...tot cu gândul la vară :)

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu