La cules de fragi și mure nu am fost :). Însă zmeurica o aveam din recolta proprie, la fel și căpșunica. Celelalte am avut grijă să le achiziționez de la bunicuțe, în călătoriile noastre de astă vară, de la munte. Toate s-au unit într-o horă a aromelor, în acest tort delicios.
Ingrediente blat
·
250-300
gr nuci/migdale/alune de pădure
·
8-10
curmale tinute jumătate de oră în apă
·
2-3
linguri de ulei cocos (unt cocos topit)
Ingrediente
Cremă:
·
250-300
gr caju hidratat (se lasă peste noapte în apă filtrată, dimineața se scurge apa
și se spală caju-ul)
·
câțiva
picuri de lămâie
·
semințele
de la un baton de vanilie
·
cană
de fructe de pădure, sau separat la alegere
· miere după gust
Nucile/migdalele/alunele
de pădure se macină mare. Se dau curmalele la robot împreună cu uleiul de cocos
și se adaugă apoi la nuci, amestecându-le până se obține o pastă lipicioasă. Se folosește un inel culinar ca formă. Se întinde pasta pe hârtie de copt și se pune în frigider. Cât stă blatul la frigider, crema se face în felul următor: în robot, nucile caju împreună cu
puțină apă și picurii de lămâie vor forma o cremă pufoasă, de necrezut.
Separat, pasați fructele și adăugați-le treptat cremei. Se adaugă și mierea și
semințele de vanilie, se toarnă peste blat și gata! Trebuie totuși să ornăm
această delicatesă: cu fructe de pădure (ce aveți la îndemână) și frunzulițe de
mentă proaspătă. Se dă jumătate de oră la frigider.
Se papă tot,tot...tot cu gândul la vară :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu