Lapte si brânzică de migdale:
Am mai încercat și laptele de susan. Este gustos, însă laptele de migdale este preferatul meu.Ingrediente pentru lapte:
- cca 250 gr migdale
- apă filtrată (cantitate după preferință)
Opțional:
- 1 linguriță de miere
- jumătate de baton de vanilie
Migdalele se lasă la hidratat peste noapte, in apă filtrată. Dimineața se scurge apa, se spală bine migdalele, se adaugă din nou apă, și se mai lasă cateva ore. Ulterior, migdalele se decojesc, se pun in blender (optim sa fie prevăzut cu sită), se acoperă cu apă filtrată, și se prelucrează până obținem lichidul de consistența laptelui. În sită va rămâne pulpa, de o textură foarte fină, care va fi transformată in brânzică. Se transferă laptele in alt recipient, cu grijă, pentru a nu se scăpa si pulpa. Se pot adăuga ingredientele opționale, insă eu prefer sa beau laptele simplu. Atenție că puteți să dați consistență laptelui, dupa preferință, adăugând sau nu, apă filtrată.
După cum se vede, pulpa de migdale a rămas in locașul sitei. Dacă nu aveți blender cu sită, puteți folosi tifon sau săculet special pentru a stoarce pulpa.
Ingrediente pentru brânzică:
- pulpă de migdale
- sare marină
- 1 linguriță fulgi de drojdie inactivă
- verdețuri
- chimen
- curry
- piper
* Drojdia inactivă se găsește la orice magazin naturist, nu este greu de procurat și nici nu e scumpă. Ea va da un gust asemănator cu cel al brânzei cu care suntem obișnuiți. Este de asemeni, benefică pentru organism. Vezi aici !
Pulpa de migdale se stoarce bine si se lasă la scurs, intr-o sită, sub o greutate, la temperatura camerei, timp de o zi. În acest timp de o zi ar trebui să se producă ușor și natural un proces de fermentație. Se adaugă apoi fulgii de drojdie inactivă și restul ingredientelor, după preferințe.
Vă îndemn să jonglați cu verdeața si condimentele și vă urez succes, deși sunt sigură că rezultatul va fi unul reușit si gustos.
P.S. : Pulpa se poate folosi și în varianta dulce, pentru a obține dulciuri super delicioase cu gust extrem de fin. Promit un articol viitor cu așa ceva. :) .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu