11 martie 2014

Poftiti la verdeturi cu sanatate!

    Chiar daca marile magazine ne-au oferit si pe timpul iernii verdeturi, ele nu se pot lauda a fi de aceeasi calitate cu cele de primavara, atunci cand incepe sezonul lor normal. Se spune ca alimentele care provin din zona natala a celui care le consuma sunt mai sanatoase decat cele aduse din alte tari. Oricum, este indicat sa mergi la piata si sa-ti selectezi produse autohtone decat sa cumperi mereu din acelasi supermarket, aceleasi produse aduse din alte parti decat tara ta.
Si daca tot a venit primavara, iata o sugestie cu ce verdeturi sa te incarci:

  
      Salata verde: contine magneziu, si stim ca acesta este mineralul antistres, inlaturand anxietatea, durerile. De asemeni salata ne ofera multe vitamine si minerale care ajuta la cresterea rezistentei impotriva infectiilor si virusilor, este recomandata in anemii si este usor diuretica (contine 95% apa) ceea ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

    Ridichea: contine acid folic, antioxidanti si vitamina C, care te ajuta in lupta cu raceala si gripa. Importante sunt cantitatile de calciu, magneziu si fier care te pun pe picioare dupa sezonul rece. Frunzele sale contin mai multa vitamina C decat radacinile.


    Ceapa verde: fortifica organismul  fiind bogata in vitaminele A, B si C. Are efect diuretic si dizolva calculii renali. Scade glicemia, previne bolile cardiovasculare, regleaza tensiunea arteriala, are efecte sedative si calmante. Cosumata in stare cruda inlatura constipatia, scade colesterolul, si poate preveni trombozele.
     Spanacul: este foarte bogat in saruri minerale si foarte multe vitamine. Stimuleaza secretia pancrreasului. Combate oboseala si depresia, scade glicemia, stimuleaza activitatea inimii. Este numit si "matura intestinului" fiind un foarte bun curatitor al tubului digestiv. Provoaca eliminarea viermilor intestinali si previne infectia gingiilor.

Nu uitati ca in curand ne vom bucura si de loboda si stevie.:)

Sanatate!


Sursa info: Plafar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu