Iata cum se "umple" borsul si de ce avem nevoie:
- "cuibul" sau hustele
- faina de porumb sau tarate de porumb
- tarate de grau
- crengute de visin (nu e problema daca nu aveti)
- apa calda sau usor fierbinte
Se ia un vas de lut sau un borcan de sticla de dimensiuni mari. Se pun toate ingredientele cu exceptia apei, se amesteca cu o lingura de lemn cu coada lunga si se lasa aproximativ 20 de minute pentru a face priza. Dupa acest repaos se adauga apa calda sau usor fierbinte, se amesteca din nou, se acopera cu un capac si se inveleste intr-un prosop mare si gros pentru a-l mentine cald. Acum urmeaza un repaos mai lung, depinde de cat de acru se doreste. Poate fi lasat o zi si o noapte. Se amesteca compozitia din cand in cand pentru ca ingredientele sa lucreze mai bine. Cand s-a acrit suficient, se ridica vasul cu grija (pentru a nu se tulbura borsul) si se strecoara intr-un recipient curat. O parte din compozitie, adica cuibul sau hustele (la momentul respectiv), o pastrati pentru data viitoare. Eu le pastrez la frigider.
Daca doriti borsul aromat, puteti pune cateva fire de leustean/cimbru.
Nu este greu de facut. Odata invatat modul de preparare, poate deveni un obicei sanatos foarte usor de executat.
Si, pentru a intelege cat de sanatos este sa prepari borsul acasa si sa-l consumi in varianta cruda va mai scriu ca este un minunat adjuvant in tratarea anemiilor, sinuzitelor, oboselii cronice, cure de slabire, ajuta la digestie si este un bun detoxifiant.
Mult spor si sanatate!
@foto Coltcuvis
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu