Fuguta am mers in piata si mi-am umplut sacosa cu verdeturi : urzici, spanac, salata verde(sau marole), ceapa verde, ridichi, hasmatuchi, patrunjel. De nelasat deoparte conopida si broccoli! Ajung acasa cu pofta in gand, degraba prepar salata din toate cele de mai sus insotindu-le cu ulei de masline si zeama de lamaie. Mmmmmmmmmmmm, ce bunatate! Iar hasmatuchi-ul ma da gata cu aroma lui puternica. Plonjez cu furculita si nu ma las pan' n-o termin. Asta da desfatare a papilelor gustative!
Pentru cine nu este familiarizat cu hasmatuchi va fac o scurta descriere a aceastei plante condiment. Se aseamana cu patrunjelul(de altfel i se mai spune patrunjel frantuzesc sau cret) insa are frunzele mai mici, mai bogate si mai deschise la culoare.
Este foarte parfumat, contine o mare cantitate de vitamina C, ajuta la stimularea secretiilor gastrice si elimina toxinele din organism. Se foloseste la ciorbe, salate, peste.
Nu v-am facut pofta inca? Eu as mai manca o portie.
Sanatos si gustos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu